Re: Proč nám umřela rybička
Je teda fakt, že prodávající ve zverimh toho o rybičkách moc neví, výjimkou, aspoň mi to tak přijde, jsou malý akvaristiky v kočárkárnách, kde to maj většinou nadšenci, kterejm záliba v rybičkách poněkud přerostla velikost bytu. A dřív i Hornbach, teď už ale ne. Jen jsem chtěla podotknout, že i když je jistě pravda, co tu bylo napsáno, tak po čtrnácti dnech ti rybička neumře ani na nedostatek vzduchu (to je tak do druhého dne nejpozději), ani na smutek. Kromě nemoci je ještě jedna možnost, že byla prostě stará. Když jsem si před deseti lety zakládala akvárko, tak jsem toho taky moc nevěděla a paní prodavačka mi prodala dvě tetry kosočtverečný, který byly teda už notně vetchý. Naštěstí mi nějakou ještě nějakou dobu vydržely, ale kdybych dostala mladý, mohla jsem je mít mnohonásobně dýl.
Pokud máte doma dost místa, pořídila bych větší akvárko a celý ho osídlila - nejenom neonky, ale třeba razbory, ty tetry, nějaký živorodky, jestli tvoje dcera nemůže mít jiný zvíře, tak bych se rozhodně neomezila na jednu rybu. Jen to chce si nastudovat, který ryby osídlej který "patro" akvárka, kolik lze rybek na celkový počet litrů akvárka a hlavně, který ryby nejdou dohromady (mně se třeba tloukly dánia s razborkama). Mojí srdeční záležitostí byly mečovky (živorodky, ale párový, takže to množení nebylo tak hustý, jo a plat jsou taky dobrý
).
Odpovědět