23.9.2010 23:05:33 Teraza Horáková
Re: holky, já čumím jak puk,
Ráchel.. upřímně, neodhalila jsem tě. To ale neznamená, že tě neodhalil okolní milion či více lidí a neoblíbil si Tvou knížku. Ani to, že Tvou knížku nemám v knihovně a nehltám ji od rána do večera.
Takže v základu je to o tom - a vracím se k původní otázce, - jak vydat knížku?
No, prostě vlastním nákladem. Nejde-li o existenci, neexistuje-li spisovatelská minulost, vzdělání, talent, nebo štěstí s tématem, který je prostě naprosto supéééér, no tak knížka vyjde - oním vlastním nákladem. Opakuji - ne, že vyjde, jakože se povede, ale bude otištěna i jinde, než v tom svazku... možná i snaha o distribuci od nezávislých, ale velmi opatrná...
a pak se uvidí (pak existují "zákulisní praktiky.. ve směru, že "ejhle" úžasný námět na scénář k filmu... ne, připustím, že hledači námětů a scénáristi jsou totální debilové... co lépe zfilmují to, co nebylo ke čtení, ale tak nějak obecně omylem a zklamáním přispějí k zakoupení knížky. No, to jsem zkusila 2 x. Fakt více ne)
Pro mnoho lidí čtení knížky znamená nesplnitelnost filmové podoby, nebo - doporučení - že "to se fakt nelíbí". Osobně jsem hodně knih přečetla po zfilmování a hodně před. A často blbě obojí, fajn ale je, když knížka vede, protože fantazie meze nemá, umění zfilmovat ano. Když je to opačně.. už ty knihy nekupuju.
Odpovědět