Matky intelektuálky, jak studujete a pracujete při malinkých dětech?
Fakt by mě zajímala jedna věc. Moc často si tady přečtu, co všechno maminky na RD zvládají, jak studujou, pracujou při dětech, po večerech vedou e-shopy, či dělají účetnictví. Mnoho z nich nemá ani babičky nebo si nemůže dovolit hlídání. Tak si říkám, kde na to sakra berete energii ? Já pracuju velmi málo, asi tak dvě až čtyři hodiny týdně, někdy víc, někdy míň. Někdy si musím napsat přednášku, někdy musím vyhodnotit nějaký práce. Ale není to pravidelná práce, spíš nárazovka. Hlídání babičky mám, ale využívám ho pouze na svoje semináře (tak 1x za 14 dní)ale jsou i týdenní akce nebo na návštěvy lékařů. Dcera chodí dvakrát týdně do školky, synek je prakticky nehlídatelnej- hlavně z důvodů svojí nemocnosti(takhle malý dítě na inhalátorech se těžko udává na hlídání), takže babičky zneužívám i k návštěvám doktorů. Nejsou to zrovna mladice, obě mají svůj život, jedna pracuje druhá má po operaci srdce a můžu být ráda,že ochotně občas pohlídají. Máme jednokariérový manželství,což spočívá v tom, že manžel pracuje asi tak 14 hodin denně, já si hlavně udržuju kontakt s oborem a pracuju sporadicky- aby se neřeklo že jsem nic nedělala a je to hlavně můj koníček. Ale večer jsem většinou tak unavená, že neudělám nic.
Třeba můj dnešní program -dopoledne plácání modelíny, hraní s legem,barvení temperama vaření oběda, uspávání syna, vyzvednutí kamarádčina dítěte, odchod se třemi dětmi na kroužek, návrat pro další dvě děti kamarádky, odchod s nimi na kroužek, vyzvednutí svého a kamarádčina dítěte a odchod s nimi k nám domů. Dvě následné hodiny hysterického řevu synka (po nemoci) a holčičích bojůvek o vílí křidýlka, nějaký to krmení. (kamarádka potřebovala pomoct, jindy pomáhá ona mně). Do toho samozřejmě obsluhování domácích spotřebičů,nějaký to zametání, skládání prádla apod.
V půl šestý jsem vyžebrala aby se manžel postaral o děti, protože mám zítra veledůležitej seminář a musím se pečlivě připravit. Zamkla jsem se do pokoje a psala. Následovalo hodinu a půl vytí přes celej byt, zuřivýho řevu a nadávek manžela, syn se nakonec probojoval k mým dveřím a za nimi usedavě plakal. Nakonec jsem ho musela jít uspat, stejně jsem se nemohla soustředit i se špuntama.
Tak my řekněte vy maminky, který to zvládáte a večer se ještě pěkně připravujete do školy nebo do práce, jakej je váš tajnej recept, protože já jsem večer většinou grogy, trávím čas u internetu a z koutku mi vytéká slina. Ráda věřím tomu, že to někdo zvládá, ale sama bych večer potřebovala kouzelnou tabletku, nebo budu svoje vzdělávání muset posunout na neurčito. Doufám, že tak za půl roku bude synek trochu menší závislák.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.