19.11.2010 11:03:34 fisperanda
Příběh o Bohu pro dítě
Ahoj holky, zdravím :)
Dcerka mě tady dostala do zajímavé situace. Je jí pět let. Teď se začala z ničeho nic modlit. Klekne si například k posteli, sepne ruce a mluví s Bohem. To stejný dělá například někde na louce, a tak, pokud se jí zdá, že je příhodný místo k "mluvení". Musím podotknout, že jsem nechtěla, aby ji kdokoliv z rodiny zatahoval do náboženství, takže měli všichni přísný zákaz o tom mluvit, naštěstí nikdo není náboženský blázen, takže nebyl problém. Teď jsem obtelefonovala babičku, tvrdí, že by si nedovolila po mých zákazech cokoliv o Bohu vyprávět. Věřím jí, ale teda nevím, kde k tomu dcerka přišla. Měla jsem plán, že o náboženství se bude mlčet, aby k tomu mohla přijít sama od sebe, když bude chtít. Jenomže teď mi tady s modlením dělá čáru přes rozpočet, a tak sem si řekla, že bych jí nerada duchovně zanedbala, a že asi bude potřeba jí o tom něco říct. Jenomže jak.
Napadlo mě, jestli nevíte o nějaké knížce na internetu, nějaký stránky, kde by byl pěkně ilustrovaný biblický příběh, nebo něco takovýho, co by pomohlo to dítěti vysvětlit, pěkně, a aby tam nebyly nesmysly. Koupila bych knížku, ale sme nemocný, doma, a chtěla bych to sfouknout teď, dokud mám čas.
Achjo, sex sem jí vysvětlila raz dva, na tohle abych si brala encyklopedii.
Odpovědět