27.11.2010 23:07:54 Ráchel, 3 děti
Re: Rachel
Tabitho, je mi líto, jestli jsem se tě nějak dotkla. Osobně jsem zvyklá na lecjaké invektivy. Většinou jsou paradoxně v tom smyslu, že jsem fundamentalista. Že jsem liberál, to jsem ještě neslyšela. Přidám si to na seznam
Nevím, co rozumíš těmi "staršími", ale na té konferenci seděli kněží a naslouchali kázání žen. Tak možná to byli špatní kněží, já nevím.
Jinak u nás, jak víš, kněze nemáme. Věříme ve všeobecné kněžství věřících. Právě proto, že je zakotveno v Písmu. Konkrétně v naší církvi máme pastora a starší, ale nemáme žádného prostředníka mezi námi a Bohem - tím je Ježíš Kristus sám. Co se týče toho, zda žena může kázat, vysluhovat Večeři Páně atd., tak na to je v různých protestantských kruzích různé.
Ale to je zbytečné ti vysvětlovat, protože tebe žel příliš nezajímá, jak to funguje v jiných denominacích, jaké je jiné porozumění Písmu. Ještě, že znám i jiné katolíky, díky nim si mohu udržet vůči řkc určitý respekt a i přijímat v lecčems určité obohacení. Třeba díky sestře, která učila mého syna náboženství či jeho třídnímu, který mmch také vystudoval katolickou teologii.
Odpovědět