3.12.2010 12:14:32 zuzini
Re: Kvalitní granule pro psa střední rasy
Jasně, stačí se jen zaměřit na nejvíc prodáváné "Superpremiové" granule v ČR. Mezi psími přáteli mám několik prodejců granulí a potřeb pro psy. Když se jich zeptáš, jaké krmivo ti doporučí, uslyšíš buď RC nebo Proplan. A zrovna od nich to není o prodeji, rvou to i do svých psů. Pokud se někdo zabývá prodejme granulí, měl by mít přinejmenším základní znalosti o tom, jak by mělo složení granulí vypadat. Pokud mi prodejce doporučí RC pro odchov štěňat, pomyslím si něco o neodbornosti a jdu jinam. I když je prodejce můj kamarád.
Přidávám složení RC Starter, který se podává od tří týdnů věku štěňátek
rýže, dehydratované drůbeží maso, živočišné tuky, izolované
rostlinné bílkoviny, kukuřice, řepné řízky, hydrolyzované živočišné bílkoviny,
živočišné bílkoviny, minerály, rybí tuk, sójový olej, frukto-oligosacharidy,
L-lyzin, hydrolyzovaný výtažek z kvasnic (zdroj mannan-oligosacharidů),
vaječný prášek, taurin, výtažek z měsíčku (zdroj luteinu), DL-metionin,
L-karnitin. + ne zrovna vhodné konzervanty
Pro srovnání Orijen Puppy
Čerstvé kuřecí maso, kuřecí moučka (s nízkým obsahem popela), krůtí moučka, červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové ulovení ve volné přírodě, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka s lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, atlantské řasy, v páře vařená mrkev, špenát, hrách, rajčata, na slunci sušená vojtěška, jablečná vláknina, semeno jitrocele (psylium), extrakt z rozmarýni, kořen čekanky, lopuchu a proskurníku (FOS), extrakt z kvasnic (MOS), glukosamin, brusinky, černý rybíz, rozchodnice růžová, kopřiva dvoudomá, květ měsíčku, L-karnitin, semeno fenyklu, květ heřmánku, ostropestřec mariánský, ptačinec, saturejka zahradní, chondroitin sulfát, směs tokoferolů (zdroj vitamínu E), cholinchlorid, vitamín A, vitamín D3, niacinamid, vitamín B2 (riboflavin), vitamín B1 (thiamin), vitamín B12, kyselina listová, biotin, pyridoxin (zdroj vitamínu B6), chelát železa, chelát zinku, seleničitan sodný, chelát manganu, chelát mědi, probiotické mikroorganismy: Lactobacillus acidophilus, Lactobacilus casei, Bifidobacterium (B.bifidus), Saccharomyces boulardii).
Odpovědět