10.12.2010 23:07:18 Ája + P 5/10 + //
Stavební fakulta VŠB
Dobrý večer,
zkusím poprosit o radu i tady. Příští školní rok bych ráda nastoupila na VŠ. Pomalu vybírám a přemýšlím, co bych mohla studovat. Hodně mě baví matika, fyzika a jiné přírodovědné předměty, maturovala jsem na gymnáziu. Vím, že nechci učit ani programovat. Tak mi po dlouhém přemýšlení vyšla stavební fakulta. Bohužel moc nevím, co si pod takovým oborem mám představit, ani jestli budu mít po vystudování dobré uplatnění. Mohli byste mi napsat nějaké zkušenosti, nejlépe přímo z VŠB? Studovat budu kombinovaně, takže se nabízí jen studijní program stavební inženýrství. Nejvíc mě zajímá, jestli je to zvládnutelný obor po gymplu (má zkušenost z FEI, kdy na oboru Výpočetní matematika předpokládali, že jsme všichni z SOŠ informatických a elektro, tudíž programování a elektroniku brali letem světem, zatímco třeba matematiku probírali hodně podrobně)?
Ještě k tomu jeden dotaz. Někde jsem tu četla, pokud jsem to pochopila správně, že na vystudování bakaláře mám jeden rok navíc, který se ještě neplatí. Znamená to, že při bc 4 roky na stavebce mám 5 let na dodělání? Byla jsem už v 1. ročníku na té FEI, ale nedělala jsem ani zkoušky, skončila jsem v půlce prvního semestru, ale to se mi asi taky počítá jako jeden rok, že?
Děkuju za odpovědi, snad si tentokrát zvolím správně a přeju pěkný víkend
Odpovědět