13.12.2010 11:53:17 Hilly.
Jak vysvětlit dítěti, že nemůže létat?
Tak předevčírem jsem zažila poměrně velký šok. Moje skoro tříleté dítě vyšplhalo na parapet na okno a volalo na mě, že chce lítat..Já vytřeštila oči a povídám "cooo?!A ona :"Chci lítat jako Petr Pan a děti s vílou...jako ptáček a mávala rukama jako křidýlkama"..No málem mě omylo..tak jsem jí řekla, že nemůže, že to je jenom v pohádkách..potom jsem si to rozmyslela a ještě přitvrdila..řekla jsem jí na rovinu, že by spadla, měla velký bebíčko a zabila by se. Stejně si myslím, že nic z toho nepochopila. Manžel jí teda řekl ať lítat zkusí a vyhazoval ji do vzduchu a chytal těsně nad zemí, pískala jak se bála a trochu se bouchla do nohy a to ji bolelo..Dál nevíme jak jí to vysvětlit. Má bujnou fantazii po rodičích, absolutně nekorespondující s realitou(Já třeba do školního věku věřila, že v plastelíně jsou schovaní formeláci
).
Udělala jsem chybu, že jsem jí četla pohádky, sice určené pro takto malé děti, ale koukám, že pěkně nebezpečné...Sice mě motiv létání napoprvé zarazil, ale řekla jsem si, že jsem přesmítru úzkostná a pohádku jí několikrát četla. Knížku jsem tedy schovala, ale co teď? Navíc motiv létání je skoro všude..v Mary Poppins..teď pouštíme rodinu Smolíkových(je nemocná) a tam taky v úvodní znělce lítají, vůbec si to nepamatuju, jinak bych jí to nepouštěla
Samozřejmě budu hlídat okna, to je jasné, ale potřebuji jí nějak vysvětlit, že létat nemůže.Máte nějakou radu?
Odpovědět