Re: Proč má batole ledové ruce a nohy i v teplých botách a rukavicích?
Nejspíš proto, že není ve fusaku, ne? Jinak půlroční mimčo není batole, jen pro pořádek
(Nebo to byl překlep a je mu rok a půl? Ty sněhule mi k ani ne půlročnímu dítěti taky moc nesedí
) Starší syn býval studený, když byl v dece a v nánožníku, proto jsem po zvážení ještě v jeho 2,5 letech v lednu dokupovala větší fusak (jako miminko ve fusaku studený nebýval a když mu byl 1,5 roku, chodil v zimě ven bez kočáru, protože po obědě jsem ho tehdy ještě kojila; problém nastal po 2. roce, kdy už kojený nebyl a jinak než v kočáru po obědě neusnul). Mladší syn (2,5 roku) bývá trochu studený, když je mimo kočár, ale jakmile ho dám do fusáčku a případně přidám deku, hned se zahřeje (nicméně v kočáru ho v zimě už spát nenechávám, přece jen z něj už moc vyčuhuje, fusáček nefusáček). Podle chytrých knížek se má hlídat teplota za krčkem a ne ručiček, ale stejně mi to nikdy nedalo a ručičky jsem kontrolovala a taky ještě nos
. Jako miminka spali venku do -10°C a studené měli jedině tvářičky. Docela se mi líbí věta, která se traduje v rodině jedné z babiček mých kluků, a to, že z horka ještě žádné dítě neumřelo (no já vím, asi toho o přehřátí moc nevěděli, ale i tak se mi to docela líbí - prostě radši trochu tepla navíc, než aby dítě omrzlo
).
Odpovědět