19.12.2010 22:10:47 10.3zlatoVLKáska12
Re: Pizzopeč - recepty
Kam, já hodně vařím dle Top rceptů..jeden vyzkoušený
...
Suroviny:
1 šálek teplé vody
1 lžička cukru
2 lžíce rozpuštěného másla, (dávám Heru) rozpouštím víc a mažu plechy i okraje těsta
3 šálky polohrubé mouky
1/2 droždí
1/4 lžičky soli
Postup:
Do velké mísy dám vodu, cukr a rozdrobím droždí, dám přikryté na teplé místo, dokud kvasnice nezačnou pěnit.
Přidám mouku, máslo, sůl a rukou zpracovávám, dokud se těsto nepřestane k míse přilepovat a vytvaruji bochánek, který nechám na 15 min. přikrytý odpočinout.
Mezi tím nastrouhám sýr, nakrájím šunku, žampióny.
Bochánek rozpůlím a každou půlku rozválím a přenesu na plech-rukou od středu těsto vytahuji, podle potřeby dotvaruji.
Dám kečup, sýr, šunku, ananas- kdo má co rád.
Někdy vynechám kečup a připravím si sama tomatovou omáčku.
Poznámka:
Těsto je opravdu velmi tenké-žádná buchta jako z obchodu-ty už dávno nekupujeme.
Jen je problém s fotkama-když to vytahuju z trouby, tak na to nemyslím a když si vzpomenu, mají kudlanky rozebráno.
Odpovědět