30.12.2010 16:55:36 binaryy szuká ovci
Na kocovinu je nejlepší toast s medem
Při přípravách na poslední noc roku bychom se podle britských odborníků měli zásobit nejen šampaňským a chlebíčky, ale i medem a chlebem.
Glukóza obsažená v medu pomáhá tělu rozložit alkohol na neškodné vedlejší produkty. Tvrdí to Dr. John Emsley z Královské společnosti pro chemii.
Za nepříjemnou kocovinu totiž může především to, že alkohol se rozkládá na jedovatý acetaldehyd. Ten se pak pomocí fruktózy rozkládá na kyselinu octovou, která je spalována normálními metabolickými procesy.
Když si na chléb dáme trochu medu, dodáme tělu i draslík a sodík, a tak organismu pomůžeme lépe se vyrovnat s kocovinou.
"Pocit štěstí nám dodává alkohol. Za kocovinu může acetaldehyd. Je to toxická sloučenina, na niž se alkohol rozkládá. Způsobuje bolest hlavy a nevolnost. Tento stav ustupuje s tím, jak se acetaldehyd postupně rozkládá na méně jedovaté látky
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/220821-na-kocovinu-je-nejlepsi-toast-s-medem-tvrdi-vedci.html
JÁ JEN ABYSTE VĚDĚLI, AŽ VÁM 1.1. BUDE ZLE, JAK SE NAPRAVIT, NEBO TOMU PŘEDCHÁZET. TAK ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK
můžete přidat další tipy, co pomáhá Vám, myslím, že spousta z nás to uvítá.
mě teda ještě pomáhá magnesko
Odpovědět