21.1.2011 22:15:37 *Hanka* & Lucinka
Re: Návštěva dětské lékařky po příchodu z porodnice
U nás mudra nebyla, ale možná chodí, protože když jsem se tam byla ptát před porodem, tak mi sestřička říkala, že až porodím tak mám zavolat a domuluvíme se na první návštěvě... myslím, že právě říkala že se domluvíme jestli přijdem my nebo p. doktorka... ale už si to nepamatuju.... v ordinačních hodinách návštěvy má... jestli jsou to jen návštěvy nemocných nebo do toho spadají i návštěvy novorozenců netuším...
Já ovšem přišla z porodnice 23.9. a zrovna bylo krásné babí léto, tak nebyl problém, ale kdyby byly mrazy, tak bych radši, aby přišla mudra k nám... možná i tak to tenkrát sestřička myslela (že se domluvíme podle počasí).
Ovšem když se narodil brácha 1984 tak si pamatuju, že u nás byla dětská sestřička.... s mamkou se znaly takže si matně pamatuju, na nějaké to kafíčko a běžnou kontrolu... pamatuju si jí jako milou sestřičku a nevěřím, že by někde šmedila.
Když jsem se narodila já 1975, tak u nás prý taky byla (jiná než u bráchy) a když viděla kolik má mamka oblečení, tak se prý smála jestli prý očekávala paterčata
takže tenkrát asi kontrolovali..... ještě jí prý doporučovala, že tolik oblečení žádné miminko nepotřebuje a ať si šetří peníze a další velikosti oblečení kupuje s mírou.
mmch jak už bylo napsáno, nevyhovující a život ohrožující prostředí se jistě pozná na první pohled a není třeba šmejdit po celém bytě.... např WC a koupelna se dá zkontrolovat aniž by šmejdila - jen požádá jestli si může odskočit a je rázem na WC i v koupelně (pokud někdo nemá umyvadlo na WC)
Ač jsem na první vymodlené miminko měla naklizíno, nažehlíno, vše nablýskané a jistě jsem se neměla za co stydět, tak takováhle šmejdící návštěva by mě 100% urazila urazila
Jestli mají právo nebo povinnost netuším, ale i povinná návštěva jde jistě udělat i v klidu a taktně.
Odpovědět