24.1.2011 21:29:50 hranatá bublina
Malování bytu při odstěhování - vysoká cena
ahoj, bydlíme v družstevním bytě, jsme tu normálně v nájmu. před nastěhováním jsme platili kauci ve výši deseti nájmů, teď se chceme odstěhovat a předpokládala jsem, že nám vrátí více méně celou částku - ve smlouvě je uvedeno, že z kauce se hradí vymalování bytu po odstěhování. dneska nám řekli, že to bude za 2+kk skoro 8 tisíc. nikdy jsme si vymalovat nenechávali, tak nevím, jestli se mi vlasy neježí zbytečně, ale tahle částka se mi zdá šílená. navíc tu bydlíme čtyři měsíce, před nastěhováním se taky malovalo, takže když se malířům bude chtít, vymalujou chodbu (kde jsou teda šmouhy od koleček kočárku) a mají hotovo.
co mi vadí dál, je to, že družstvo má nasmlouvanou vlastní firmu na malování a my to nemůžeme nijak ovlivnit - malovat nemůžeme ani sami, ani si nesmíme nechat vymalovat jinou firmou. prostě naúčtujou nám tuhle cenu a nazdar.
myslím, že buď
a) je malířská firma nějak napojená na družstvo (můj brácha má podíl v družstvu, já mám malířskou firmu a všichni jsme jedna velká šťastná rodina)
nebo b) družstvo zaplatí firmě normální částku a zbytek shrábne samo.
jinak kdybysme se stěhovali v rámci družstva do jinýho jejich bytu, poplatek za malování neplatíme.
dá se s tím něco dělat? kauci jsme hrabali docela horko těžko, penízky by se hodily
Odpovědět