Ja to nezatracuju - poustela jsem to detem taky. Buseni mi mi nevadilo, ale zase vadilo ostatnim, tak mi dali na 2 hodiny denne pokoj
Za celou dobu jsem se setkala s jedinym negativnim nazorem, ktery mi vrtal hlavou, vsechno ostatni byly jen vice ci mene zavistive kecy.
Byla to MUDr., ktera 1 lekci (zacina to jako bezny tlukot srdce) stravila dobre, ale jak se zacaly objevovat vetsi a vetsi odlisnosti, tak tvrdila, že "srdce selhava". To by bylo celkem fuk, ale podle ni je mozne, ze se to normalni srdce pod vlivem jineho rytmu muze zacit synchronizovat s tim "selhavajicim" z Babyplusu. Ovsem 2 hodiny denne umoznuji pravemu srdci , aby se zase zorientovalo, navic po nekolika tydnech uz ten rytmus nema se srdcem nic spolecneho.
Zaroven jsem se v te dobe ucila zpivat nejake francouzske pisnicky (bez nejakeho vychovneho zameru), a protoze jsem baba skleroticka, musela jsem je mlejt porad dokola. Ty si jedno moje dite (mam dvojcata) prokazatelne pamatuje a uplne neuveritelne silne na ne reaguje, zvlast ve srovnani s jinyma. Druhemu dvojceti, o neco mene muzikalnimu, jsou tyhlety songy dost burt.
To mi vyvraci teorie o tom, ze mozek plodu neni v babyplusovem obdobi dost zraly na to, aby vnimal komplikovane zvuky a hudbu.
Co se dalsiho vyvoje tyce - damy jsou docela pohodarky, prestoze byly nedonosene, maji ve spouste vecech naskok pred stejne staryma detma, tj. muzu prohlasit presne totez, co vetsina babyplusovych matek. Jenze to muze mit uplne jinou pricinu - proste zrejme delam psi kusy, aby se deti rozvijely. Tj. typ matek, ktery je ochotny tyto psi kusy delat, si k tomu casto poridi i babyplus, ktery muze byt absolutne bez jakehokoli ucinku.
Zpet k babyplusu: myslim, ze se cca od 16. tydne pousti vzdycky tyden to samy a pak se to o jedno cislo zmeni.
Jo a sla bych do toho znova