26.1.2011 9:17:03 Kivík
Re: Kočka Ragdoll
přítel má ruskou modrou kočku a ta nelíná, jen 2x ročně trochu, ale to je tak málo, že to nestojí za řeč a navíc má chloupky tak jemný a krátký a šedý že stejně na ničem nejsou vidět. já mám kočku nějakou úplně obyč, asi je šmrnclá s něčím dlouhosrstým neboco (mysleli jsme že jsou to kotěcí chlupy a vypadaj - no zůstali mu) a ta líná neustále, akorát 2x ročně mnohem víc
takže do dlouhostrstý kočky bych nešla (nevím teda jak vypadá ta tvoje, jen z diskuze jsem pochopila, že má delší srst). jinak je třeba, aby kočka měla svůj pelíšek, nejlépe někde v teple, třeba u topení (to milujou). záchod má kocour krytý, jen když byl kotě, meli jsme jen krabici se stelivem, aby se dobře naučil, byl totiž původně venkovní, ale nakonec to nebyl žádný problém. a co se týká škrabadla - my máme jedno velký a tam kocour chodí lovit lidi (je to za závěsem) a to je tak všechno. na škrábání si zabral mojí teď už bývalou židli k počítači, ale jinak nábytek neničí. rozhodně je ale kočka skvělé zvíře. my jí nikdy neměli a naši měli dost obavy (jako že bude ničit nábytek a čůrat na pověšený prádlo a tak). nic z toho kocour nedělá, nejsou s ním žádný problémy (až na občasný moje zranění z boje), je bezúdržbový, dáš mu jídlo, vodu a vykydáš záchod a nemusíš se o něj vůbec starat. sám se vyvenčí, umyje, nají, projde a když se chce pomazlit tak se ho nezbavíš
je to nejlepší zvíře, jaký jsme kdy měli a to jsme jich meli fakt hodně, tak nelituj, že tě děti přesvědčily
Odpovědět