jasně že může na hory
,může i nějaký den nehrát těch 45 min je tak nějak zprůměrováno,nejsem tyran a vím že dítě potřebuje oddych,je to i správné,také ale vim,že ten čas klavír prostě potřebuje,učim děti od 4-let,začínáme školičkou-Janžurová-Borrová,mimochodem,Janžurová byla jeden čas i mojí učitelkou
,děti mezi 4-6 rokem,většinou ani nepociťují tu "povinnost" cvičit,vše je formou hry 4-5 ti leté dítě více jak 20 min neudrží pozornost a těch 20-25 min musí být přesně naplánováno,je velice dobré aby chodili u takto malých dětí i rodiče a doma se dětem těch 25 min věnovali,neměla jsem tedy dítě,které by 25 min nevydrželo,nesmí se tedy začít nudit!!!to je pak problém a to nesmí správný učitel dopustit,po tom 6-tém roce,když jdou děti do školy,tak je pomalu připravuji na to že stejně jako dělají úkoly do školy,tak se připravují na klavír,z 25-min.lekce se stává 45 min,tak to probíhá i doma a děti jdou domů a vědí jak doma cvičit,nenutim je hrát úplně každý den,i když by to bylo ideální,ale to ve většině rodinách stejně nejde,ale učim je si přípravu na klavír zahrnout do denního rozvrhu a domácí práci mají naplánovanou tak,že to prostě těch 45 min dá,děti jsou na to zvyklé a dělají pokorky,třeba má učitel tvé dcery jiný metodický plán,nevim neznam,jen popisuji to,jak jsem byla vedná já a jak vedu své děti a když mohou děti sedět 2 hod u počítače,proč by nemohly 45 min denně hrát na nástroj,to jim dá přeci mnohem víc,musejí k tomu ale být vedeni od začátku,pokud jsou 2 nástroje,tak stačí na každý cvičit obden,fakt se to dá,já sama hraji od 3-let,tak cca od té 1.třídy moje denní cvičení nešlo pod 2 hodiny,to bylo ale na můj vkus zase moc,mam vyzkoušeno že těch 45-60 min je na první cyklus akorát,ať si to ale každý dělá samozřejmě podle svého gusta,mí žáci i rodiče jsou zatim spokojeni s moji metodou,výsledky se dostavují,ale jak jsem už psala,tak pracji i s dětmi které necvičí,i s těmi se dá udělat nějaká práce a pokud tvé dceři stačí méně a škola i učitel jsou spokojeni,tak je to jen dobře,držim palce,ať dceři nadšení z hudby vydrží