15.2.2011 12:05:18 Lili*K+ S.27.2.07+ E. 24.2.09
Re: Kombinované studium a vzdálenost od domova
Kasandro-jsem exot, který dojížděl 450 km
. Z Krkonoš do Opavy. Jediná UNI, kde otevřeli kombinované studium navazující na můj obor...šla jsem do toho s kamarádkou. Ve dvo se to lépe táhlo. Nebo jsme se střídaly a předávaly si pak učivo.2 pátky v měsíci. Jezdila jsem ve čtvrtek odpol., o půlnoci dorazila do O., ubytko jsem měla na koleji pro učitele. Občas nebylo místo, tak jsem musela přespat na koleji v Pardu. a brzíííčko ráno dorazit do Opavy. Hned po seminářích běžet na vlak a zpět do Krkonoš. Cesta většinou trvala déle než 5 hodin. Zpoždění bylo běžné:-(((. Často jem dorazila o půlnoci. Je to o dohodě s učiteli!!!! Začínala jsem s 1,5 roční holkou a těhotná s druhou!! Na poslední ZK jsem jela ve 37 tt. Následující semestr mi povolili absolvovat bez docházky, dejela jsem v květnu, červnu na zkoušky. Vezl mě manžel s miminkem...kojila jsem, třikrát. Zkoušky jsem dělala vždy 2-3 najednou!!!!v jednou dni. Starší dceru hlídala babička. manžel měl naštěstí v té době volnější pracovní dobu, tak mohl pohlídat. jinak si to neumím představit. Učila jsem se pouze po nocích.. dala jsem to bez přerušení a prodlužování. byla to sííííla, mám ty dva roky tak trochu v mlze
.ale ráda na to vzpomínám. vyspala jsem se ve vlaku a na koleji CELOU noc
)). to doma neznám
jiní lidé, studentíci.....super.
Máš-li volbu, tak vyber něco blíž. Stojí to spoustu peněz, energie, času.
Odpovědět