7.3.2011 15:59:58 Moncaka
Re: Rozhodování o dárcovství
Tak to jsem teda neslyšela, že by CAR posílat vajíčka dárkyň někam daleko a jiné z daleka mu přišly. Docela by mne zajímalo jak by to dělal. Podobná přeprava jako při transplantacích? Často mám CAR jen jedno zastoupení a že by měly CARy burzu mezi sebou?
99% cizinek, to se mi nezdá. Leda, že by to byla nová forma výdělku chudých lidí z východních zemí.
Dále jsem četla, že v normálním cyklu žena přijde stejně o podobný počet vajíček jako v stimulovaném, jen prostě všechna nedozrají a dozraje zpravidla jen jedno (zanedbávám teď vícečetné). Takže předčasný přechod nehrozí. Ne každá žena vyprodukuje kvantum vajíček, naopak mám pocit, že to je spíše vyjímkou a mnohé jsou rády, když jich pár k oplodnění je.
Opakované stimulace jsou rizikové, snad by to mělo být i hlídáno, kolikrát dárkyně může darovat vajíčka. Vzhledem k počtu CARů to ale asi hlídat nejde. Potkala jsem se s paní, co prý dávala 8x, měla nádor v děloze (bylo jí asi 41 let). Ale nelitovala, měla jedno dítě, další nebyla schopna donosit, chtěla pomoci takto. Měla známé na příslušných místech, tak se i dověděla, kolik vlastně cca dětí má.
Myslím, že žena, co nemůže mít biologicky vlastní děti je ráda, za každou dárkyni. Sama jsem kdysi uvažovala, ale už nesplňuji věk a teď už vím, že pro příjemkyni bych teda jako dárkyně nebyla výhra.
Odpovědět