no jsem ze tří dětí, a bylo to jak u vás, naši se snažili rovným dílem. Dárky, sladkosti.
Sladkosti už moc neřeším, jako mikuláš a tak dostávají stejně, dcerka dostává i na velikonoce.. ale oni to tak nějak jedí.. dcerka teď víc.. synek míň, hlídá si váhu.. sám od sebe.. není tedy tlustý, ale rychleji přibral.. dycky špatně jedl a teď jí hodně...
to sem ale odbočila. Co sem ale chtěla napsat, moji rodiče i sourozenci dělí stejně - mamča všem dětem i dospělým s taťkou a bráchou dávají prostě k narozeninám 1.000 Kč dohromady, k svátku dětem 100Kč, na vánoce na každého 500Kč. Śvagrová taky dává stejně kolem 600+- nebo koupí dětem po domluvě v podobné cenové relaci.
Manželova maminka taky dává stejně 500 na narozeniny dětem. Na vánoce dětem taky 500Kč.
Ale manželův tatínek.. to je jako tvůj, s tím rozdílem.. že on rozmazluje nejstaršího syna, páč má samé vnučky.. takže třeba letos na vánoce to vypadalo tak, že nejstarší syn dostal karetní hru za cca 250 Kč, k tomu model helikoptéry za 100Kč + tři barvičky k tomu za cca dalších 90Kč, takže celme +- za 500Kč. Dcerka dostala koně za 60kč a k tomu 4 gumky do hlavy za nějakých 50kč max. Nejmladší - tomu to je ale fuk, dostal body z tesca 1ks a hrkačku.
Mi to psrotě taky va... nechci z dětí materialisty, krom toho syn už je docela všímavý.. tak jsme to řešili, že i sám si všiml, že ona od dědy dostala jen koně a pár gumiček a co všechno dostal on.
tak jsem mu pak ale musela vysvětlit, že třeba od babičky - manželovi maminky dostal jen pero, ale že mu přispěla ještě na mobil a moje mamča to stejné, že od nich dostal knihy, ale že taky dali víc a přispěli mu na mobil.
snažím se být spravedlivá, ale třeba na ty vánoce to úplně nejde, ono jako starší děti mají jiné nároky, dcerka si napsala všehovšudy o dvě věci a ty dostala, jednu od nás druhou od mýho bráchy.. samozřejmě dostala víc věcí, a nejvíc byté na tom bylo mimi, tomu to je ale jedno.
Ale třeba dávám kapesné 50kč všem do pokladničky.. mimčo ho nepotřebuje, ale i tak mu to tam dávám.. dcerka si občas chce něco za své už koupit a nejstarší si přivydělává pomocí v domácnosti a pomocí v mé práci dalších pár korun.
Manžel ale žádné protěžování nepodporuje, dárky nechává na mě.. a sladkosti většinou dostávají.. ale jak jsem psala výš jí to tak nějak většinou dohromady... a dělí se.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.