Re: Alergický pes, který nesnáší granule
naše psice měla průjem po granulích - musí dostávat odlehčené light ... po těch byla ok do doby než sežrala párek, který nám ukradla - dostala první žlučníkový záchvat ... nejdřív se nevědělo co ji je, břicho nafouknuté - silně bolestivé, nemohla ani pořádně chodit - rovná chůze ještě pomalu ok ale vyskočit na obrubník chodníku už nezvládla. Okamžitě ji uspali - udělali sono a rentgen, odběr krve ... zjistili žlučovot větší asi 10x než by měl být .. sám dr. mi řek, že to u psů až tak časté není a neví jestli to zvládne - ale antibiotika a léky od bolesti zabraly ... dostala speciální žlučníkářské granule - ty ji nechutnají takže dál baští ty light a je ok (ale nesmí opravdu dostat lidské jídlo) záchvat jsem si ještě 2x zopakovali - na veterině rovnou fásla injekci od bolesti a antibiotika a léky a my vynadáno že jsem ji neuhlídali
(on je to malý 3 kilový pes a fakt občas stačí kousek něčeho co ukořistí když někomu spadne na zem a je zle ..)
No a kočka ta zas měla pořád ekzém a občasné průjmy, mysleli že plíseň to je .. je to peršanka tak má k plísni blíž, ale opakované testy negativní ... tak se začlo jít po alergii na jídlo ... vyzkoušela jsem asi 15 různých typů až jsem našla konečně něco co sedí ... jsou to sice hodně drahé granule (s vynecháním drůbeže!!! což je hodně základ ve všem - takže možná ji zrovna vadí kuřecí maso, bílkovina prostě kuřecí ...)
Držím palce, je to běh na dlouhou trať - možná by stálo za to u velkého plemena něco vařit a u toho vyzkoušet jak co snese. (je to nejrychlejší cesta)
Odpovědět