19.3.2011 2:13:28 Teraza Horáková
Re: Ukradená a zveřejněná fotka - kolik peněz požadovat jako kompenzaci?
ano... kdybych měla pocit zneužití, zkusila bych to.
To není o redaktorce a osobní - to je pocit, že nějaké.... mééééédium... zneužilo mou osobní foto (opomíjím fakt, že foto jsem prdla na facebook nebo jinam - rajče - .... všem....) - to je prostě kopie použitá způsobem jiným, než jsem předpokládala, a opravdu využitá v souvislosti s článkem, na kterém nejspíš někdo vydělal....
třeba redaktorka na mzdě - ta je ale zcela nepodstatná - ... (není, bavíme se tu o ní.... - ale já o širších souvislostech)...
Jak jsem psala - zakladatelka na veřejném serveru zveřejnila fotku... ... tak vlastně kdokoliv na fotku mohl odkázat, bavit se o ní, kritizovat ji, komentovat nebo chválit.
Přesto se domnívám, že média by neměla tak snadno prostě něco "okopčit" a fouknout si na svůj web jak se jim hodí bez souhlasu osob zúčastněných... a s minimem práce.
Nakonec .... kterákoliv Tvoje kolegyně okopčí půlkilometru zdejší diskuze... a někde ji - no zveřejní v ONA dnes... teď nevím, zda má Jirka na dění na serveru autorská práva
) včetně, pokud sem vložíš - tvých fotek, ... nebo někdo zkopíruje tvůj osobní blog.
Možná bych do toho na konci netahala autorská práva, ale třeba ochranu osobnosti.... P.S. V redakci jsem pár let působila, je to tak dlouho, že cokoliv se kradlo či kopírovalo... vyžadovalo si to posvěcení alespoň jedné zobrazené osoby... ale dneska je jiná doba.
Odpovědět