22.3.2011 14:34:29 schumi1
Re: Podezření na vážnou nemoc
no, po špičkách zatím nechodí, ale má takový bezděčný pohyb rukou a nohou - krouží celýma rukama a chodí po špičkách,dělá to v okamžicích, kdy se na něco hrozně těší nebo když je rozrušen v pozitivním slova smyslu,např. kouká na pohádky, stojí před telkou a chodí po špičkách a mává rukama, když je tam něco zajímavého, napínavého... Téměř nikdy při sledování TV nesedí, ale stojí a takto "tancuje". V běžné chůzi po špičkách nechodí. Já jsem to nějak moc neřešila, ale moje máti byla u neurologa, protože má určité problémy (ze sedu se nemůže rozejít, sevře pěst a těžce ji rozevírá atd.) No a neurolog vyřknul diagnozu - dystroficka myotonie. Jen tak ze srandy jsem mrkla na net a tam to začlo, dostala jsem se až k dystrofiím, a když jsem četla o DMD/BMD, jako bych četla o svém strýci, mamčině bratru... Zemřel v 80.letech v ústavu, téměř nepohyblivý. Tato diagnoza u něj ovšem nebyla označena, proč to nevím. Tato nemoc může být dědičná, a postihuje prý v 99,9% pouze kluky. Ženy bývají přenašečky vadného genu. No a prostě toto + nějaké další příznaky by se u syna našly, a já jsem z toho úplně hotová. Vím, že to není správné, že možná plaším zbytečně, ale zatím to prostě neumím vstřebat a podívat se na to racionálně... achjo....
Odpovědět