24.3.2011 20:35:16 Iva
Re: Fimosa - maminky chlapečků, mám se bát?
Ahojky, můj syn také nemohl přetáhnout předkožku, již od samého narození, přestože jsme to nenásilně trénovali. Bylo mu 3 a půl, když měl po předkožkou vyditelný mázek, prosvítal jakoby pod ní, pak začínala kůžička rudnout, takže jsem plánovala cestu k lékaři. Jenže jsme to nestihli, syn si ve vaně hrál s pindikem a ruplo to samo. Byl z toho hrozně šokovaný, jako by se "štítil" přestože jsme mu vše vysvětlovali...mázku se vyhrnulo hrozně moc a syna to bolelo, to bylo pláče, takže jsme nakonec jeli k doktorovi hned, dostlali jsme mastičku, a pan doktor nám řekl, že jsme postupovali vlastně správně, přirozeně a mastička by měla jen zahojit a dotáhnout protažení do konce (ruplo to totiž jen částečně).
Jenže stejně jsme za měsíc museli k doktorovi znovu, protože mastička nepomohla a začlo to přirůstat znovu. To už pan doktor použil znecitlivující mastičku a předkožku přetáhl. Takže vše znovu, bolest při čůrání, no hrůza. Přiznám se, že jsem z toho byla hotová a měla obavy, aby chudák malej na to neměl hrozné vzpomínky.
Takže já mám zkušenost, že čím dřív, tím líp. Ale možná je to tím, že u nás to začlo zlobit, ale zase tvorba mázku je přirozená a časem prostě mázek musí ven.
Odpovědět