Re: Co všechno je potřeba obstarat a zařídit při pořizování štěněte?
Tohle vše by ti měl říci chovatel. Očkování určitě pro tebe bude zásadní očkovaní ve 12týdnech věku štěněte to je mimo jiné na vzteklinu pak se chodí očkovat každy rok. Ven chodit ze začátku často, aby se štěňátko navyklo po probuzení hnedka ven v tomto je výhoda u domu se zahradou, kde mužeš jednoduše pejska vypustit. Krmí se tak 3x denně, ale záleží jak je navyklé od chovatele (menší štěňátka jedí třeba 6x, ale pak se to upravuje). Důležitá je i socializace (chodit mezi lidi a psi, ale s citem). Měla by jsi mít kupní smlouvu a PP (pokud teda kupuješ psa s papíry). Pokud kupuješ psa ze zahraničí měla by jsi mít export pedigree, a kterým zajdeš na ČMKU a tam si pejska zaregistruješ na sebe. Stejně si zaregisturješ i pejska od českého chovatele. Na obecním/městském uřadě pejska přihlásíš, aby jsi zaplatila poplatky. Pokud jsi z Prahy tak tady je povinnost mít psa očipovaného. No nevím víc mě nenapadá mě to totiž přijde běžné psy mám 2 a měla jsem i jeden vrh štěňat tak snad jsem na nic nezapomněla.
Za překlepy a chyby se omlouvám, ale píšu se synem na ruce, rostou zuby a nechhce spát!
Odpovědět