Re: Jak naučit dítě šlapat na kole?
zkus si půjčit tříkolku od někoho na hřišti.
Jde o to aby vychytal ten pohyb - klíďo bych mu na chvilku ty kolečka nasadila aby si vyzkoušel zabírání nohou....
Náš Kubča měl jen odstrkovadla a pak rovnou kolo 16" (viz. níže) a bylo to v pohodě. Kolečka měl první sezónu, druhou už jezdil bez nich - naučil se to fakt rychle. (Ze začátku jsem chodila s imbusákem a kolečkama v tašce - než jsme dorazili na hřiště, kolečka jsem nasadila, na bezpečném místě je sundala a vypustila ho bez nich - bydlíme v Praze, zpočátku si o sundání/nandání říkal i sám - nechala jsem to na něm, ale pak už o ně nestál)
Ono, ohledně těch kol pro mrňata - synek uměl šlapat dobře, ale kolo s přídavnými kolečky jsem pro něj vybírala tak, že jsem s ním zašla do obchodu, aby si ho vyzkoušel.
Paradoxně i přes to, že je šikovný a šlapat uměl, v prodejně se na hladké a rovné podlaze na některých 16" kolech PROSTĚ NEROZJEL!
Nakonec jsem mu koupila kolo Superior Racer 16"" červené - přišlo mi že je o malinko menší, než většina 16" kol.
Šlapání na něm mu šlo bez problémů, drandil v prodejně jako blesk:). Jo a synkovi v té době byly 3 roky a 9 měs. Přesně o rok později (tedy loni) se na něm za 2 hodiny naučil jezdit bez koleček.
Půjčují si ho od něj na hřišti občas kamarádky pro děti - lehce se na něm šlape a jak je i nižší, menším dětem nedělá problémy ho ovládat.
Odpovědět