4.4.2011 20:30:50 Veveruss + 3
Re: Vytržený zub v necelých 5ti letech
Taky se přidám, malá úraz v necelých dvou letech, zoubek musel za 3měsíce ven kvůli zánětu, jsou jí teď tři, zoubek nemá přes rok (horní jednička). Mezerník jsem řešila hodně, všichni zubaři mi ho vymluvili (zbytečný stres pro dítě a efekt není až takový, kor u jednoho zubu). Hlavní význam je třeba při ztrátě více zubů, kdy je pak v ohrožení mluva, jídlo... Nebo pokud by z toho dítě mělo mít nějaké trauma... Nicméně jsem nezažila, že by to někdo řešil, jo, zeptají se, ale jede se dál. Díra je tam pořád dost velká, nijak se nezmenšuje a to jí teprve pak vylezly pětky, tak jsem se bála, že se to stáhne, ale prý to drží špičáky, tak uvidíme. Náš zubař mi řekl, že mi stejně nikdo nezaručí, jaké druhé zuby vyrostou a zda budou rovnátka třeba nebo ne. Takže ho nemáme, malá mluví úplně v pohodě, úměrně svému věku a jak říkám, žádné trauma nemá. Kamarádky klučina přišel ve dvou letech o 4zuby nahoře a 4dole, mezerníček mu nikdo nenabídl. Ona sama to začala řešit až když mu bylo 5, špatně mluvil, ale nakonec ho nedali. DNes mu bude 8, zuby si rostou tak jak mají a mluvení dohonil díky logopedii. V pěti letech bych to vůbec neřešila.
Odpovědět