Re: Doma šité čtvercovky
Ahojky, tak mně babička našila doma plinky - ale fakt záleží z čeho a jak to saje.
Satará pediatrická rada na žehlaní - do 6t. vyvařovat a žehlit z oboustr., do třech z jedné a pak jen stačí skládat. Vyvařovat a prát v mydlových vločkách.
Dnes v době napařovacích žehliček z obou str. zbytečné, vyvařování jen při nějakých problémech - kožní, průjmy nebo něco ošklivého nebo pro jistotu, ale rozhodně ne v pračce - tam jen na 95 a to smysl nemá protože efekt je stejny jako na 60 - málo kdo může doma vyvařovat v hrni na sporáku, kotel na vyvařování už jen tak někdo nemá.
Dnes řada šetrných ekologických pracích protředků - mydlové ořechy, mydlový sliz a jiné.
Moc hezky to tady měly holky na deníčku.
Moderní čč - třeba IV jsou nádherně měkké - jako ty za nás, když jsme byli mimča, ale varhankují se a připadá mi, že nežehlené i lépe sají - oni teda sají moc dobře vždy, ale nežehlené ještě lépe.
Plinky - čč - jsem měla vždy naskládané a nažehlené předem - 1.syna jsem balila klasicky jen do čč s igelitem v poslední vrstvě a ze začátku 3 plinky. Dnes spousta možností - moderní plinky - bvše v jednom taťka určitě zvládne - ale určitě je to lepší až na starší mimča - tak si myslím by jich bylo potřeba moc - ale já moderně látkovala až na 3.synu a až od 8.m., takže to líp poradí holky.
Pearl - tak přeji zdravé a spokojené mimčo v látkovkách.
Odpovědět