28.4.2011 18:38:50 zerat
Re: Nevýhody chovu andulek (a jiných papoušků)
Senedro, tak to je jasné, že čím větší, tak asi vyžaduje pozornosti víc. V místním zverimexu specializujícím se na ptáčky měli rok papouška velkého za 35000 Kč, ale kdybys mě zabila nevím druh a říkali, že je to samička a tedy úplně hloupá a nebude nikdy mluvit - tudíž asi samičky nemluví
Až po roce se prodala. Jinak se tam prý tyhle velké rasy neohřejí. Já se přiznám, že mi velikost naší papoušice vyhovuje a většího už bych doma fakt nechtěla- ty bobky musí být fakt nálože
I když si fakt myslím, že i korela je hodně chytrá. Když si vezmu, jak rychle pochopila, že máme okna (nemáme záclony a jsme nad městem, takže skla nevidí) a nevráží do nich. Když měla pubertu a nechtěla zpátky do klece, tak ji stačilo jednou hezky potrápit a nějakou chvíli ji nenechat sednout a ona se pak ráda nechala vzít na prst a šla do klece bez zdráhání se. Od té doby není problém ji do klece vrátit
Když řeknu dobrou chuť, tak se rozhlíží co bude k snědku...
A dokonce už se nebrání ani sprchování v malé kleci - přijde mi, že se naučila si to užívat
Jo a mám super příhodu z loňska, kdy jsem ji furt měla doma na hlavě a pak jsem šla pověsit prádlo na balkon. Věším tam asi půl hodiny a najednou se mi něco hnulo na hlavě
zdrhala jsem domů a Rozárka úplně v pohodě
Odpovědět