30.4.2011 12:10:47 Apfelsine
Re: Trhání osmiček
Taky mi je trhali preventivně, protože se mi tam "nevejdou". Občas mě taky pobolívala celá čelist, jak rostly a nechala jsem se překecat.
Osmičky nebyly prořezaný. Takže umrtvení, rozříznutí dásně, vysekání horní a dolní osmičky na jedný straně - mmch byly to krásný, velký, nezkažený, bílý, úplně zdravý zuby s dlouhejma kořenama - pak zašití.
Pak nastalo Peklo. Bolelo to jako kráva, dostala jsem do toho přes ATB zánět, modřinu jsem měla přes půlku hlavy a navíc mi řezník přerušil nervy někde v dásni, takže necítím už dva roky půlku dásně, což je výborný, když si člověk čistí zuby zubní nití a neví, jestli už je durch nebo ne. Navíc se při tom páčení poškodily nějaký kanálky a dutinky v čelisti, takže každá rýma mi způsobí zánět čelisti a dutin na tý straně čelisti, nádhera.
Už nikdy, nikdy, nikdy bych si nenechala preventivně vysekat osmičky. Na tý zbylý straně je mám obě dodnes (ty chtěl řezník vysekat po čtrnácti dnech, ale už jsem tam samozřejmě nedošla a zbylý dvě osmičky si ponechala). Navíc často se na osmičky dává ve stáří zubní náhrada, když si je necháš odstranit, tak smolík.
Za mě, všechny preventivní chirurgický zákroky jsou hovadina. Byla jsem totálně blbá.:-(
Odpovědět