4.5.2011 22:14:32 sojka+07+09
Re: Jsem právem nakrknutá na pediatričku?
ahoj AVET, bože jak já ti rozumím. Zažili jsme něco podobného, už dvakrát. Syn prodělal v deseti týdnech černý kašel, v necelých dvou letech komplikovaný zápal plic.
Ale to hlavní co ti chci napsat je to, že podle mě doktorka postupovala správně. On dobrý klinik nepotřebuje kolikrát dělat CRP, i při nižším CRP je někdy potřeba nasadit antibiotika. Když už nemoc trvá dost dlouho a je virového původu, tak se někdy nasazují ATB kvůli riziku bakteriální infekce, která často nasedá na infekci virovou. Klacid je podle mě dobrá volba, dává se jak na zápaly plic, tak na záněty dutin i středouší, takže tady rozhodně nešlápla doktorka vedle. A že chtěla jít domů a poslala vás na pohotovost je podle mě v pořádku. Naprosto ti rozumím proč jsi naštvaná, ale i ona prostě někdy musí odejít domů. CRP se hodně mění, nemuselo by to znamenat nic. A i kdyby nakrásně vyukltivovala pneumokoka z výtěru, tak ten výtěr by trval několik dní, než by přišly výsledky a to už byste stejně byli v háji. J
Nevím jestli je dobrou volbou jít k jinému lékaři jenom kvůli tomu, že má CRP. To o jeho kvalitách nic nevypovídá. Naopak bych více věřila lékaři, který dovedl správně odhadnout jakou léčbu nasadit, což vaše lékařka zvládla. Přeju vám, ať se z té polízanice dobře dostanete, synek to všechno krásně zvládal. Týden po zápalu plic byl naprosto fit a vypadal jak kdyby mu nikdy nic nebylo- to samé přeju i vám.
Odpovědět