Chtěla bych se poradit o tom, co mám dělat v této situaci, která trvá už pár dní. Malý mi vždycky za vlasy tahal, ale teď ho to vyloženě láká, jsem oškubaná jako kuře. Jinak je hodné, zlaté dítě, které rozumí "NE"!, jen trochu ukňouraný (ne uplakaný, po tátovi remcá a brblá). Není to rošťák, že by mi ubližoval, jednou mě kousnul, ucukla jsem AU a to bolí a už mě nekousal. Nekope mě, jinak neubližuje. Ale ty vlasy, tam se neovládá, když zatne, nepustí, dokud mu je nevykroutím z ruky.
A tak mě napadá, jak mu to vysvětlit, když nerozumí? Zkusila jsem ho zatahat taky, to byl zaražený, co mu to dělám a díval se na mě s takovým tím - proč???
Zkoušela jsem ho lísknout přes holou, trochu, jen, aby to mlasklo, no začal řvát smíchy. Tak jsem ho příště lupla víc, to zase začal natahovat a byl nešťastný, přišlo mi, že nechápe, za co ho trestám nebo proč mu ubližuju. Tak to už taky nechci.
Ráda bych mu to vysvětlila slovně, ale vzhledem k tomu, že "kaka mama bum au pápá" nebude dost výstižné, tak nevím jak.
Samozřejmě pokaždé říkám výrazně a důrazně ne, většinou se zarazí, ale nepustí, po chvilce se oklepe a škube dál.
A jsem s inspirací v koncích, jak byste zasáhly(i) vy?
Děkuji všem za nápady.
PS: Vím, že tohle není žádná tragédie, prostě si můžu vlasy ostříhat, stáhnout, dávat si větší pozor při tulení, ale přijde mi to jako dobrý příklad toho, co dělat v podobných situacích, předpokládám, že to zdaleka není poslední, i když je první. Už se těším, až bude rozumět, já mu řeknu co a jak a proč ne a pak se mnou nebude řeč než se tak bude chovat, no nic naplat to ještě bude pár neděl trvat.