Hilly, syn mě 4320g a dcera 3850g,ale ta šla císařem dřív. U nás v rodině se obecně rodí velké děti,takže mě nepřekvapilo,že i já budu mít velké děti. Moje ségra má trojčata a ty měli všechny v rozemzí 2300-2100g což je u trojčat hodně. Dvě starší děti měli taky jako ty moje kolem a přes 4 kg.
Nicméně v nemocnici,kde jsem ležela na rizikáči mi doktorka říkala,že zrovna běží nějakej výzkum ohledně velkých miminek,že prý to souvisí s těmi vitamíny co berou maminky. Já brala Maternu,ale ,jak říkám u nás v rodině jsou velké děti i bez vitamínů,tak nemůžu potvrdit jestli to má vliv nebo ne.
No a co se velikosti týče,tak můj 13-ti letý syn měří cca 165-170 cm a váží něco mezi 45-50kg a dcera má v 10 letech cca 140 cm a asi 26 kg. Dcera je mezi stejně starými dětmi spíše menší a rozhodně drobnější a syn taky nepatří ve třídě mezi největší děti.
Z poradny miminek mě doktorka vyšoupla po první kontrole a hodila nás mezi roční děti. Syn měl ve 4 měsících přes 8 kg a doktorka mi říkala,že je tlustej a nedala si vymluvit,že přibírá předpisové kilo za měsíc a,že jeho startovní váha byla někde jinde. Nicméně v roce měl 10kg a od té doby moc nepřibral. Dcera byla i přes poměrně vysokou porodní váhu vždycky drobnější.Rozhodně bych neřekla,že mezi velikostí při narození a velikostí v dětství a dospělosti musí být nějaká souvislost.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.