Re: Co se stane, když dítě nebude chodit na žádné kroužky?
Hilly, mám čtyři děti.
Nejstarší má v pondělí flétnu ve škole (soubor, vystupují i veřejně). V úterý chodí a kytaru a flétnu (jiný soubor, opět i veřejná vystoupení, soutěže). Ve středu má pohybovky, debrujáry a skauta (na toho dokonce dojíždí hodinu do Prahy). Ve čtvrtek nemá nic. V pátek má piáno a měla pingpong (nakonec nechtěla chodit, že jsou tam se ségrama jediné holky a ještě nejmladší a že se jim větší kluci posmívají). Totálně přetížené a překroužkované dítě. Ale běda, když jí chci něco z toho zrušit (nebo nedovolit na začátku roku). Naopak mě ještě ukecává na další hodební nástroj a tancování . Kromě toho zvládá i jezdit a kole, na bruslích, navštěvovat kamarádky, lítat tady mezi ploty a zahradmi...Ona to tak chce, zatím to zvládá i ve škole, nemám důvod to měnit. Ona je prostě kroužková, má nejradši tuhle organizovanou zábavu, miluje hudbu, ale nechce se věnovat jen jí, asi největší váhu má u ní skaut (když se jí sejde o víknedu možnost být doma a lítat venku, jet k babičce a dědovi, nějaký koncert...tak si určitě vybere akci se skautem).
Dvojčata chodí jen na piáno (ale dvakrát týdně) a na flétnu, jedna z nich má ještě v družině angličtinu. Tu drouhou to nebavilo, tak v pololetí přestala. Ale moc by chtěly chodit někam plavat, snad to od září vyjde. Tyhle dvě prostě na kroužky moc nejsou, skaut je nebavil, jen ta hudba je drží. Ale venku taky nelítají. Jedna je nejradši sama u sebe v pokoji a žije si ve svém světě fantazie, předpokládám, že brzy se chytně knížek a bude ležet je v nich. Druhá potřebuje organizovat zábavu od kohokoliv, sama se nezabaví ani doma, ani venku...Takže jde o to, jestli má štěstí a najde nějakého parťáka na hraní...
Nejmladší (předškolačka) letos začala s flétnou a piánem (to chtěla ona, jinak začínají až od první třídy), ve školce má předškolácké kroužky, které jsou v době kdy menší děti spí. Chodí jen na ty, které ji baví, vybrala si tanečky, sporťáček, zvídálek a písánky....pro ni je to lepší, než aby musela o poledním klidu ležet ....Takže toho má také hodně, ale na lítačku venku to vliv nemá. To, že je zatím venku málo, je dané tím, že je školka daleko a ona tak přijíždí s tatínkem domů většinou pozdě. Takže největší vliv nato, jestli lítá venku nebo ne, má tatínkova pracovní doba .
Takže když to shrnu, naše děti dostaly povinně jen flétnu a klavír, přičemž u klavíru je to mimo jiné kvůli prababičce, aby se mohla cítit užitečná a aby měla s pravnoučátky častější kontakt. Kdyby je to nebavilo, tak by mi to sice bylo líto, ale nenutila bych je. Vzhledem k tomu, že ani do cvičení na nástroje je nutit nemusím, řekla bych, že tam z jejich strany zájem je . Ostatní je čistě na jejich vůli a ta je hodně různá....
Jo a já jsem jako dítě také milovala organizovanou zábavu, chodila jsem na kroužky ráda a bavilo mě to víc, než lítat jen tak venku nebo pořád jezdit na kole ulicí nahoru a dolů nebo objíždět park . Takže za mě, žádné lítání venku nemůže nahradit organizovanou zábavu . Tohle má prostě každý jinak.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.