24.5.2011 12:03:51 Róza
Chtěla - nechtěla
Včerejší diskusi jsem zčásti četla i když jsem nepřispěla.
Vidím to tak, že hrozně záleží na celkové situaci rodiny, místě bydlení a povaze dítěte.
Mám děti také téměř 6 a téměř 3. Syn nechodí do školky, je se mnou doma a má jeden kroužek za týden. Kroužek má proto, aby si zvykl, že je někde jen s dětmi a paní učitelkou. Chodí tam moc rád.
Dcera má kroužky 4. Dva jsou v rámci školky a 2 mimoškolkové. Občas se jí taky někam nechce, ale pak je ráda, že šla. Myslím si, že se člověk musí s dítětem sice domluvit, co by chtělo dělat a jak moc by toho mělo být, ale když k dohodě dojde, měla by se dodržovat. Já mám svoje povinnosti a ona taky. Do školy, práce a já nevím kam ještě taky bude jednou muset chodit.
Kdybych dala na syna, co on chce nebo nechce, tak je ještě teď na plenách a živ je jen o bonbónech a koláčích.
Bydlíme na pražském sídlišti a paboucet se od jednoho hřiště ke druhému nebude dlouho bavit ani je ani mě. To samozřejmě neznamená, že nechodíme. Kroužek děti také někam směřuje. Zjišťují, co je baví nebo nebaví. Jako protidrogovou prevenci to z dlouhodobého hlediska také beru.
Odpovědět