uhugo, co že to dala jasně najevo? Nic. No jo, v tomhle jsi měla pravdu.
Jistěže si můžeme "zvolit" ochlazení vztahu, jen jsem chtěla říct, že mi připadá blbý házet v tomhle peška na Xantipu, která dceři pomohla prakticky a teď by to bylo postavené tak "mámo, sice bych bez tebe nenapsala (nebo tak dobře nenapsala) diplomku, ale protože jsi se ještě k tomu nezajímala přesně tak, jak jsem to v danou chvíli chtěla/potřebovala, tak nazdar bazar, znamená to, že na mě kašleš."
Jistě že to udělat může a Xantipa to nijak neovlivní, ale přišlo by mi blbé, aby Xantipa z toho měla ještě případně nějaké výčitky. Myslím, že většina z nás ve vztahu ke svým nejbližším dělá, co umí, a ti nejbližší by se mohli nějak srovnat s tím, že to "nejlepší co umím" se ne vždycky kryje s tím "přesně to, co druhá strana potřebuje".
Teď už se bavíme jenom hypoteticky, když se ukázalo, že k danému případu se to nevztahuje. Nejde o vinu, jde o následky neporozumění, které by si nesly obě. A jinak já si myslím, že Xantipa dělá to nejlepší, co umí, ale do toho spadá i to, že když se jí něco nezdá, jde se poradit a pak se třeba přemůže a udělá to, co jí není vlastní.
A ještě ti nejbližší by se mohli nějak srovnat s tím, že to "nejlepší co umím" se ne vždycky kryje s tím "přesně to, co druhá strana potřebuje"
Ale jistě, mohli by, dokonce by možná i měli. Ale to ještě neznamená, že se s tím srovnají. A pokud mně to stojí za to, tak mám ještě možnost vylepšit "to nejlepší, co umím", než přijmu, že si s nimi nebudu tak dobře rozumět.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.