Re: NT vs Tripple testy
Girili - kombinovaný test byl před těmi 2 lety opravdu spojen s tripply, čerpala jsem všechny možné informace a potvrdili mi to i dr v poradně na internetové porodnici.
a to vysvětlení bylo takto:
1.trimetrový screening - do 12.tt odběr krve na hodnoty HCGb a PAPP-A (ideálně mezi 10.tt a 11.tt) + 12.tt "podrobný" UZ na specializovaném pracovišti s akreditací (některá pracoviště toto nedělají v jeden den, některá ano)
2.trimestrový screening - 16.tt odběr krve na na hodnoty AFP, HCG a eE3 a následný podrobný UZ ve 20.tt na specializovaném pracovišti s akreditací
KOMBINOVANÝ TEST byl souhrn všech těchto vyšlých hodnot, podmínkou bylo to akreditované pracoviště, stejná laboratoř, aby to bylo možno zadat do programu a vyšlo něco rozumného.... toto bylo vysvětlení, co jsem si vyslechla i od genetičky z gennetu, protože mi tam jaksi opomněli odebrat krev v 16.tt a výsledky odběru, který mi udělala moje gynekoložka, se nedaly použít
podotýkám, jsou to 2 roky nazpět, takže samozřejmě neručím za to, že se terminologie změnila, případně došlo k nějakým úpravám či posunu....
Odpovědět