Re: Co dělat když se ztratí dítě?
Pokud vyrážíme mimo známé prostředí, mají všechny děti na ruce infoband náramek s telefonními čísly na mě i manžela a při začátku jakékoliv akce si domluvíme místo srazu pro případ, že se někdo oddělí od skupiny. Naštěstí si mě děti samy dost hlídají, zatím se nikdo neztratil.
Letos v zimě mi teda jednou nejstarší(11 let) nepřišel ze školy. Venku tma, ve škole řekli, že odtamtud normálně odešel, mobil měl samozřejmě vypnutý...ještě že bydlíme v podstatě na vesnici, tak jsem prostě obcházela všechny jeho kamarády, které jsem znala, a zároveň se vyptávala všech, které jsem potkala. Našla jsem ho na poslední adrese, kterou jsem znala, pokud by nebyl tam, volala bych už policii.
Občas na nějaké akci(pouť. ZOO) potkám nějakého malého uplakánka. Vždycky se zeptám, jestli se ztratil, pokusím se ho uklidnit a slíbím mu, že na maminku/babičku/tatínka počkáme spolu. Zatím vždycky se rodiče rychle našli sami, jinak bych asi vzala prcka někam k organizátorům, ať to vyhlásí, ale určitě bych počkala s ním.
Odpovědět