24.6.2011 22:02:42 Winky
Re: Pedantství na pořádek a čistotu u dětí
no, tak doma jíme taky z 90% jen u stolu v kuchyňoobývákojídelně (o výměře ohromujících 18m2). V dětském pokoji můžou mít občas jablko nebo mrkev, event. dětské křupky - spíš když mají dětskou návštěvu než jen tak běžně. My s manželem si občas vezmem večeři do ložnice (obložený talíř, olivy, tyčinky, vínko...) a poučena z předchozích nezdarů s sebou beru i 2 utěrky které si pod ten talíř dáme, protože přeci jen semtam něco ukápnout či udrobit dokážu, ale v mokru a v drobkách spát nechci. Jedení u kompu se snažím odbourat, především tedy kvůli linii, o zadrobenou klávesnici mi až tak nejde
ta se dá vyklepat docela dobře.
Se špínou na oblečení se vyrovnávám velmi dobře - moje pračka toho zvládne vyprat opravdu hodně, a když si děti učuňasí něco hodně (a např. přes upozornění ať se neválejí po mokré trávě nebo hlíně) tak si to jdou předeprat do umyvadla (s mou pomocí samozřejmě, prostě pošudlat kartáčkem a mýdlem, nebo si otřou boty mokrým hadříkem a tak - to je podle mýho výchovnější než kdovíjaký hudrování). Nicméně musím říct že jsem překvapená, že jsou docela čistotní tak nějak sami od sebe - já teda matlání jídlem celkem nesnáším, vím jak mi vadily ty batolecí kašičky všude naplencaný, nyní (6+3 roky) jedí slušně v tom smyslu že na oblečení jídlo nijak zvlášť nekydají. Jo drobky po stole apod. to jsou, proto jsem si pořídila akuvysavač kterým to v cukuletu přeběhnu (nebo i oni) a vyřešeno (zvuk křupajících drobků pod pantoflema mi dělá husinu, vadí mi). Jo a na stole nemáme ubrus - stůl mi přijde hezký tak jak je, takže máme taky takové ty "tácky" nebo podložky nebo jak se to jmenuje - korková věc s obrázkem navrchu, je to tvrdé a voděodolné. Takže ze stolu nahrnu drobky na tácek, vyklepu do koše, event. vyluxuju pod tím stolem a za minutu je uklizeno.
S výchovou k pořádku u nás - mamka byla v mládí metr, kvůli pořádku prudila hodně. Já byla bordelářka, ségra ještě větší. Mě to pomalinku polehounku po té třicítce tak nějak sepíná
a relativní pořádek udržuju
ségra se ještě nevybouřila
no a mamka jak stárne, tak je jí to taky čím dál tím víc fuk
čili pohoda na všech frontách
Odpovědět