Už delší dobu uvažuji o tom, že bych do naší domácnosti pořídila pejska (může to být i časem). Manžel není proti za předpokladu, že se nebude v péči muset příliš angažovat (má dost vysilující práci a chce se hlavně věnovat ve volnu dětem a tomu, co ho baví) Hrozně váhám, je to docela vážné rozhodnutí. Kdysi jsem měla psa, který ale nečekaně zemřel, když jsem čekala starší dceru a dost to se mnou otřáslo. Byl to sice obyčejný oříšek, ale i tak….
Máme dvě děti 5 let a 17 měsíců, bydlíme v RD s velkou zahradou, kde je momentálně hlídačem cvičený německý ovčák mého otce (je to už dost nemocná fena 12 let), z bytu i když je v patře je možnost vybudovat přímý východ na terasu a z té do zahrady (byla by to jen drobná úprava dveří), takže venčit by se třeba i v nepříznivém počasí dalo jen otevřením na terasu, kde by se na to udělalo zastřešené místečko. Navíc, když bysme nebyli doma, pes by to dokázal po naučení i sám a nemusel by čekat, měl by přístup i na zahradu sám. Dala jsem si to trochu dokupy a mám pár požadavků, ale nevím, jestli je dokáže nějaký pes splnit:
1.musí mít rád děti
2.musí zvládnout být i sám (po mateřské budu chodit i já do práce)
3.nemusí být příliš aktivní – chovat ovce apod. aby se nenudil nemám v plánu a agility apod. se tady dělat nikde nedá (i když border kolie a australský ovčák jsou fakt úžasní), spíše aby mu stačila zahrada, procházky a gauč
4.menšího vzrůstu nejlépe do bytu
5.nemusí být hlídač, takového budeme mít vždycky na zahradě
6.musí snášet další psy (aby se nerval s tím, co bude na zahradě)
7.pokud možno aby moc (nejlépe vůbec) nelínal ale srst měl a péče o srst byla průměrná (nemám čas na svého kadeřníka, natož na psího)
Myslíte, že to může nějaký pes splňovat? Nejsem moc náročná?
Našla jsem čínského chocholatého psa – labutěnku, ale fakt nevím. Sice bych ho mohla i oblékat a hodil by se ke mně – taky nejsem žádná krasavice, ale nikoho, kdo je chová neznám. Nebo máte nějaké jiné návrhy.