7.7.2011 16:54:45 Ala
Re: rovnátka na předkus nepomohou
Věř tomu, že většina lidí tohle martyrium neprodělává kvůli estetice, ale kvůli funkčnosti.......Ono jsous e špatným postavením čelistí spojeny i zdravotní problémy, není tot ak snadné, jaks e to zdá. Tobě s emohla zdát ok, ale envíš, co za problémy mohla mít.....
Jinak ano, řeší se to posunem čelisti, kdy po operaci má člověk 6 týdnů zgumičkované čelisti k sobě, první tři týdny smí jen to, co "přecedí" přes zuby (ale na netu existuje spousta receptů, není to tak zlé, ty tři týdny se dají přežít), další tři týdny se jendoud enně smí i kašovitá - měkká strava.Ale problémy se zuby jsou pak vyřešeny. Já osobně podle některých známých taky možná "zbytečně" prodělala lehčí operaci - rozšíření čelisti. Byla jsem měsíc na tekuté stravě (nemohla jsem kvůli zlomené čelisti kousat a kvůli necitlivému rtu nešlo stahovat jídlo ze lžičky) a další 3 měsíce na kaších a přežila jsem. A díky tomu mi nehrozí, že brzy přijdu os toličky, jako to hrozilo před operací kvůli špatnému skusu a tím většímu opotřebování zubů. Ve tváři moc rozdíl není, ale pro mě je rozhodující právě ta funkčnost.....A ta je v drtivé většině případů důvodem pro rozhodnutí takovouhle operaci podstoupit....
Odpovědět