| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rovnátka

7.7.2011 17:05:21 Ala

Re: Hyrax - fixní aparát

Proč mu budou dávat hyrax v 10? Roztahují čelist? Protože moje zubařka do cca 17 roztahuje čelist pomocí soustavy drátků umístěných za zuby, současně jsou dané fixní rovnátka a rovnou se řeší vzniklé mezery a rovnají zuby. Bratr si tíhle prošel v 15. Hyrax moje dr. dává až kolem 18 roku, kdy je třeba jednat rychle, protože patrový šev začíná kostnatět, a poté už se řeší rozšíření hyraxem+operací. Já podstoupila právě toto, takže nemohu říct, nakolik byly mé rpoblémy způsobeny hyraxem a nakolik tím, že jsem byla na operaci, kdy mi v podstatě na správném místě zlomily čelist. takže já za celé 4 měsíce s hyraxem nemohla nic rozkousat, musela jsem jíst kaše. Ale ty 4 měsíce se shodují s dobou srůstání čeliti, takže to mohlo být dáno tím.
Jinak nejhorší je začátek. nevím, jestli ho budete mít uchycený jako rovnátka nebo pryskyřicí, ale já ze začátku kousat nemohla (zuby si zvykaly na to, že jsou "obaleny" pryskyřicí) a taky mi dělalo problém polykání - jak má člověk přehrazené patro, tak najednou nespolkne najednouc elý obsah lžičky ale jen půlu. Ale to se do týdne zlepšilo a bez opky bych asi jedla normálně.....Roztáčení jde, mě to tedy p tom zlomení čelisti nijak netlačilo ale syn může tlak cítit.
Přeji synovi hodně štěstí :)
Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Téma: Hyrax - fixní aparát Lenka a dva kluci 26.6.2011 13:15
*Re: Hyrax-Fixní aparát, který slouží k... Hanka+ 4 berušky 26.6.2011 14:21
*Re: Hyrax-Fixní aparát, který slouží k... Andel+2 dablici 26.6.2011 16:1
**Re: Hyrax-Fixní aparát, který slouží... Lenka a dva kluci 26.6.2011 21:11
***Re: Hyrax-Fixní aparát, který slou... Hanka+ 4 berušky 27.6.2011 8:10
****Re: Hyrax-Fixní aparát, který sl... Lenka a dva kluci 27.6.2011 8:22
*****Re: Hyrax-Fixní aparát, který ... Lenka a dva kluci 27.6.2011 8:23
*Re: Hyrax - fixní aparát Ala 7.7.2011 17:5
**Re: Hyrax - fixní aparát Hanka+ 4 berušky 13.9.2011 10:51

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.