7.7.2011 17:05:21 Ala
Re: Hyrax - fixní aparát
Proč mu budou dávat hyrax v 10? Roztahují čelist? Protože moje zubařka do cca 17 roztahuje čelist pomocí soustavy drátků umístěných za zuby, současně jsou dané fixní rovnátka a rovnou se řeší vzniklé mezery a rovnají zuby. Bratr si tíhle prošel v 15. Hyrax moje dr. dává až kolem 18 roku, kdy je třeba jednat rychle, protože patrový šev začíná kostnatět, a poté už se řeší rozšíření hyraxem+operací. Já podstoupila právě toto, takže nemohu říct, nakolik byly mé rpoblémy způsobeny hyraxem a nakolik tím, že jsem byla na operaci, kdy mi v podstatě na správném místě zlomily čelist. takže já za celé 4 měsíce s hyraxem nemohla nic rozkousat, musela jsem jíst kaše. Ale ty 4 měsíce se shodují s dobou srůstání čeliti, takže to mohlo být dáno tím.
Jinak nejhorší je začátek. nevím, jestli ho budete mít uchycený jako rovnátka nebo pryskyřicí, ale já ze začátku kousat nemohla (zuby si zvykaly na to, že jsou "obaleny" pryskyřicí) a taky mi dělalo problém polykání - jak má člověk přehrazené patro, tak najednou nespolkne najednouc elý obsah lžičky ale jen půlu. Ale to se do týdne zlepšilo a bez opky bych asi jedla normálně.....Roztáčení jde, mě to tedy p tom zlomení čelisti nijak netlačilo ale syn může tlak cítit.
Přeji synovi hodně štěstí :)
Odpovědět