8.7.2011 13:00:19 Terinka4444
Re: Novostavba nebo rekonstrukce staršího domu?
My stáli před stejným rozhodnutím, novostavbu bych brala, měla jsem vysněný dům. Přestavba starého je určitě náročnější, než vše nové ě čisté. my nakonec koupili starý dům a rekonstruovali, u nás trochu hrálo roli místo, tam kde bydlíme je stavební úzavěra, takže zde nejde koupit pozemek a stavět, ale to je jedno, jenom za nějakou stavební parcelu o 5 km jinde bychom za 1000m2 dali milion. Je pravda, že jsme to kupovali v roce 2004, ceny byly ještě trochu jinde, ale starý dům z pozemkem 4000m2 nás vyšel na 1200.000,-. dalo se v něm bydlet a rekonstruovat postupně. Už další milion stála rekonstrukce, ale je to hotové, bylo to někdy náročné, ale mám krásný bytelný kamenný dům, kde je v zimě útulno a v létě chládek, s obrovským pozemkem, spoustou místností na krásném místě. Kdybych tenkrát měla čtyři nebo pět milionů, šla bych do novostavby, měla jsem jen milion a půl, zbytek se šetřila za pochodu, takže jsme to zvládli bez hypotéky. Nakonec je i ten starý dům krásný. ve finále se prodával náhodou dům těsně sousedící s námi, tak jsme ho koupil, ten už na hypotéku, je neobydlený, bude taky potřebovat rekonstrukci, než naše malinká vyroste, budeme mít hypotéku splacenou a ona zajištěné bydlení,ikdyž bude muset rekonstruovat. Já jsem ve staronovém domě spokojená.
Odpovědět