Re: Léčebny
Poznala jsem celkem 4 PL, v jedné jsem byla sama, jinak na návštěvě.
Já jsem nebyla přímo v léčebně, ale na psychiatrickém oddělení při nemocnici, které slouží v první řadě jako detoxikační centrum, i když já jsem tam byla z jiné příčiny. Nemohu říct, že by mi pobyt tam nějak pomohl, vrátila jsem se domů po měsíci ve stejně zoufalém stavu jako jsem tam šla. Je to naprosto uzavřené oddělení, žádné telefonáty, nic osobního u sebe, vycházky nebo návštěvu až po delší době. Kouření pro ty co kouří pouze několik málo krát za den v přesně stanovenou dobu.
Moje mamka byla na psychiatrickém odd. při nemocnici v Třinci, tam byl zcela jiný a úplně volný režim, mohla se pohybovat zcela volně kde a jak chtěla, ovšem jak se ukázalo, její problém nebyl psychický, ale páteř, kterou ji tam dali na jiném odd. do pořádku a byla v pohodě.
Taky jsem nedávno byla na návštěvě v PL ve Šternberku. Překvapilo mě, jak jsou všechny budovy, které do PL patří, krásně zrenovované. Byla jsem ale na návštěvě na dětském odd., takže nemohu posoudit, jak to chodí na oddělení pro dospělé. Nicméně pobyt tomu dítěti, za kterým jsem byla, nijak zvlášť nepomohl, leda v tom, že bylo psychologem zdiagnostikováno, že to s ním jiné nebude, protože jeho potíže jsou projevem jeho osobnosti, se kterou se nedá nic dělat :-(.
Zdaleka nejhorší je areál PL léčebny v Opavě. Tam bych se nechtěla nikdy dostat! Už jen areál působí takovým dojmem, že člověk dostane těžkou depresi, jen co projde hlavní bránou, byť by tam přišel zcela zdravý. Mnohé domy vypadají zvenku skoro jako vybydlené a podobně to vypadá i uvnitř, aspoň tam, kde jsem byla na návštěvě já. Zeť mé kamarádky tam byl asi před 6 léty hospitalizován, přestože byl na tom psychicky velmi špatně, byl poslán bez doprovodu na nějaké vyšetření do jiné budovy, kam nedošel a byl nalezen za několik dní mrtvý v opuštěné a zanedbané části areálu :-(. Slyšela jsem i další špatné reference. I když zevšeobecňovat to nechci, jakože je špatná celá léčebna.
Odpovědět