Re: Jak mít větší trpělivost s dítětem?
Limai, myslím, že nikdo přesně neřekne jak máš pracovat s dcerou, neb jí nikdo - ani tebe, nezná. Ale rad tu padlo hodně. Evidentně jste již dlouho nastavené na tuto situaci a těžko čekat, že se to změní ze dne na den. Myslím, že asi budeš muset zkusit změnit i svůj postoj ty. Já osobně bych si s dcerou sedla a domluvila se na pravidlech a sankcích. U oblečení tu bylo rad více, ale nějak se ti nelíbí žádná. Já bych prostě rozházené věci opravdu dala do pytlů a nedala jí je. Zbylo by jí třeba jedno, buď by si ho musela prát, nebo chodit do školy jak čuník - její problém. Na osmi letech mi přijde, že je tam chyba někde jinde, jelikož je jí šumák naprosto vše - ale je to vypěstovaný postoj na něco. Pochybuji, že osmiletému dítku je fuk, že maminka se na něj zlobí. ALe zase, je to tady od stolu, těžko soudit. Někdo by musel vidět vaši komunikaci. ALe opravdu důsledky fungují na většinu dětí. Represe nikoliv - kdybych šla na svou dceru silou, nehnu s ní ani o centimetr, naopak začne dělat horší věci. Vím to a tak máme komunikaci nastavenou jinak. Na někoho stačí houknout. Bohužel to musí člověk vypozorovat - a nebo jít za psycholožkou.
Odpovědět