8.8.2011 14:34:04 anemon
Re: Co vařit na dovolené?
Už jsem to několikrát vkládala do podobných diskuzí - nejsem takový systematik, abych měla ucelený jídelníček, ale nouze naučila Dalibora...
Snažím se z mála udělat víc - př. dnes mám krůtí stehenní plátek (je nás pět, množství snědeného jídla neuvěřitelné) 1/3 odeberu a udělám vývar, maso bude na paprikách (každýmu z dětí nechám pár proužků syrových), k tomu rýže - večer chleba se sýrem + k paprikám pár rajčat. Zítra maso z vývaru + brambory (těch zase uvařím víc, pozítří bude selská omeleta), večer vývar se zavářkou (nyní je velmi oblíbená krupička s vejcem - zamíchat do studeného vývaru a provařit). Dál mám v plánu dušenou mrkev - všichni si na ní pochutnají i bez masa, podávám s novým bramborem, na svačinu dětem pak dvě tři nechám syrové a nastrouhám (ne jen tradičně s jablky, nyní vedou broskve, to je kašovitý ideálně a nezpatlají se tolik, jako kdyby je kousaly celé)Broskví mám zase celé kilo (Lidl 32,90-)další dny uvařím čertvý kompot, nebo upeču buchtu.
Na dovolenou beru s sebou Remosku, je k nezaplacení, který koli zbytek čehokoli, vypadá zapečený lépe, třeba někdo v okolí má...
Odpovědět