15.8.2011 13:45:06 Yuki 00,03,07
Re: Šlo vaše dítě do 1. třídy se špatnou výslovností?
Pavli, dokud jsem neměla dítě neskutečně neposlušný, taky jsem si myslela, že neposlušný děti vznikají špatnou výchovou a kdyby se rodiče snažili...
no, dnes vím, že neposlušný dítě s dá dobou výchovou měnit v poslušný, ale ne úplněa dá to nekutečně moc práce a času, nejde to tak rychle a je to proces na celý dětství. Minimálně.
stejně tak ta výslovnost - dá to moc práea trvá to strašně dlouho, každý na to prostě nemá, aby ve třech letech uměl čistě mluvit, včetně ř
já jsme zrovna dnes vysvětlovala, jak na C a Č, a vyopadá to, že syn pochopil a třeba snad to zvládne.
A když už to budeumět říct samostatně, tak ještě tak půl roku a bude to umět i použít, zrovna včera večer jsem ho chválila, že už i to Š není tak umělý a zní normálně
taky několik týdnů ne-li měsíců potřeboval při vzslovení V a F pomoct rukou a pak si zvykl, a to jsou písmena, který většina dětí umí tak nějak sami od sebe
teď jsem hlavně zvěavá, co mi na jeho mluvení řeklne po prázdninách třídní, ona s ním nemá problém, a teď ho dva měsíce neslyšela, tak uvidím, jestli bude rozumět :)
to je podstatný, jestli tu změnu uslyší okolí, ne to, jestli to trvá měsíc nebo 5 let
Odpovědět