| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Televizní pořady

23.8.2011 22:16:38 llenicka

Re: Help syndrom

Tak podle mého názoru rozhodně šlo o zanedbání péče. Sama jsem prodělala hellp syndrom a měla jsem velké štěstí a asi tuhý kořínek, jelikož jsem také narazila na lékaře idiota, a to prosím ve fakultní nemocnici, kde jsem byla hospitalizovaná.
Lékaři jsem jasně popsala všecny příznaky hellp syndromu. Ukrutná bolest nadžebří a jater, hlavy, zvracení, slabost, necítila jsem pohyby miminka. Lékař se se mnou neobtěžoval zabývat, nechal mě celou noc brečet bolestí na pokoji, s tím, že to je nejspíše kolika (i na moje námitky, že jsem na to nikdy netrpěla a už dva dny jsem nic nejadla)až jsem k ránu vyčerpáním usnula, naštěstí jsem se probudila, teprve ranní lékař mě udělala potřebné krevní náběry, hned jak dostali výsledky, tak se kolam mě seběhlo snad 20 doktorů a začlo, to, infuze, léky, akutní císař. Malý už byl skoro udušený, já stravila 5dní na JIP. Naštěstí jsem přežila, ale né zásluhou lékářů:-( A syn nakonec taky:-) Zmiňovaný vysoký tlak u hellp syndromu může, ale nemusí být, já jsem ho třeby v akutní fázi měla nízky a zvednul se mě těsně před oprací a v pooperačním průběhu, kdy jsem měla ale hodnoty extremní.

U dotyčné paní byla velká chyby, že že nebyla dostatečně sledovaná, nebyli jí chudince udělány potřebné kontrolní náběry, a následně dány příslušné léky. U hellp syndrovu se hrozně mění krevní srážlivost a je důležité to kontrolovat a ihned reagovat. V krvi se rozpadají červené krvinky, je nutné dávat transfuze, pak se krev sráží a spotřebují se tím krevní destičky, tím pádem se musí dávat léky na srážlivost a náplavy krevních destiček, musí se sledovat činnost ledvin a kdyžtak dát něco na močení. Preventivně dávat léky proti křečím, které hrozí kvůli té vysrážené krvi atd. Pakliže nebyla dostatečně sledovaná, tak je to neodpustitelné!!!!!!!!!!A jestli nechají sloužit mladou léařku, která o tom nemá ani páru, tak je to také trestuhodné a primáře bych hned vyhodila, odbýt jí ať zavolá internistovi:-( Je to jeho oddělení a je zodpovědný za pacienty, které tam má, zvlášť když slouží, a měl se na danou pacientku jít podívat, případně počkat na konzultaci internisti u jejího lůžka, hamba jim a snad mají alspoň výčitky svědomí.Paní i celé její rodiny je mě moc líto.
Odpovědět
Průběh diskuze (18 názorů)
Téma: TV pořad Reportéři - Hellp syndrom Maryl 23.8.2011 15:3
*Re: Help syndrom FialoFka 23.8.2011 15:7
**Re: Help syndrom Maryl 23.8.2011 15:12
***Re: Help syndrom Dalalmánek 23.8.2011 15:17
****Re: Help syndrom FialoFka 23.8.2011 15:21
*****Re: Help syndrom Merylin5 23.8.2011 17:54
***Re: Help syndrom FialoFka 23.8.2011 15:18
****Re: Help syndrom Dalalmánek 23.8.2011 15:19
****Re: Help syndrom Míša 23.8.2011 16:47
*Re: Help syndrom Minís 23.8.2011 15:12
*Re: Help syndrom Staronová.luc 23.8.2011 17:29
*Re: Help syndrom Merylin5 23.8.2011 17:52
**Re: Help syndrom štěpánkaa 23.8.2011 18:5
***Re: Help syndrom magrata1 23.8.2011 18:14
****Re: Help syndrom Dalalmánek 23.8.2011 18:24
*****Re: Help syndrom juřélek 23.8.2011 18:48
*Re: Help syndrom Markéta a 5 lumpíků 23.8.2011 20:29
**Re: Help syndrom llenicka 23.8.2011 22:16

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.