Re: forma na bábovku
Mám plechovou, teflonovou, keramickou, litinovou a skleněnou.
Nejraději peču v keramické - sice se musí na začátku po koupi "zapéct" - prostě první 2-3 bábovky se poněkud blbě vyklápějí - ale pak už je báječná, krásně rovnoměrně rozvádí teplo a krásně se vyklápí.
Totéž platí pro skleněnou a litinovou. U skleněné mi vadí pouze to, že nemá tak hezký tvar - v keramických formách je největší výběr hezkých bábovkových tvarů a velikostí.
Plechovou skoro nepoužívám - spojuje všechny nectnosti - je tenkostěnná, čili peče nerovnoměrně, navíc se hůř vyklápí.
Teflonová se vyklápí krásně, ale též je tenkostěnná, takže peče trochu nerovnoměrně. Ale používám ji, protože mám šikovnou velikost - takovou "bábovku pro dva", navíc hrozně hezkého tvaru.
Silikonovou nemám a nechci - silikon je mi nesympatický - je to takový třaslavý amaroun. Mimoto před tuším 3? lety stahovala Tescoma hromadně silikonové formy, byly kontaminované nějakými těžkými kovy, pokud si pamatuju. Nějak to vě mně zanechalo nechuť vůči silikonu.
Odpovědět