5.9.2011 9:04:27 Dream
Re: Kdy chodily vaše děti na dovolené spát?
Přesně tak, asi od toho každý očekával něco jiného. Na dovolenou jezdíme s dětma, také právě proto, abychom byli s dětma a trávili s nimi čas. Nemám pocit, že bych se s kýmkoliv bavila o něčem u čeho by nemohl být 17ti letý puberťák, nechápu, proč by se nemohl účastnit večerní zábavy "dospelých". Veškerá témata, která probíráme určitě slyšet může. Menší děti zase těžko budou sedět u stolu a poslouchat, většinou lítají kolem a baví se samy. Takže vůbec nevidím jako problém, aby o dovolené děti byly déle vzhůru.
Jet na dovolenou a poslouchat nějaké řeči o mé výchově, tak to by se mi vůbec nelíbilo. Je mi úplně jedno, že sousedovic Pepíček chce být venku protože je venku naše Andulka, nechápu, proč bych já měla své dítě omezovat v něčem v čem nechci na úkor Pepíčka. Pepíček má svou maminku, která mu to jistě vysvětlí. Stejně jaké já vysvětlím své Andulce, proč jí nekoupím x-tou zmrzlinu přitom Pepíček jich spořádal už deset....To, že někdo něco může a druhý ne mi přijde jako velmi špatný argument pro omezování druhého. Samozřejmě beru v úvahu, že to moje dítě nebude omezovat zase ty první nějakým nadměrným hlukem apod. Každý máme svou výchovu a svoje priority a podle toho se řídíme.
Takže naše děti na dovolené mají režim velmi volný, vlastně celé prázdniny to tak je. Ve školním roce to je zas úplně jiné. A ano, účastní se i debat s dospelými pokud je to baví a chtějí. Malé to vydrží stejně chvíli a u velkého tohle vůbec neřeším. Nemám ráda tu selekci na dospělou zábavu a dětskou. Prostě na dovolené jsme spolu a chceme spolu být. Pokud to má někdo jinak, fajn, ať si to dělá jinak. Myslím, že jsi naprosto normální.
Odpovědět