Re: Oční vyšetření u 1,5 letého dítěte
no trojčata jsou narozená 33+2tt a oni oční preventivně dělají jen do 32týdne. Tak mi to řekli v porodnici. Takže nás nikdo nesledoval. Ušní jo - to dělají už i donošeným ... Doktorce se zdálo od mala, že Filípek šilhá - a i já jsem to jak byl maličký viděla. Ne že by mu utíkalo očičko když se zadívá, ale spíš jak se koukl do strany tak to jedno očko šlo "pomaleji" řekl bych. U Kristýnky jsem to neviděla nikdy, ji se na preventivce zdálo, že ano.
Když jsme přišli na oční, tak dr. říkala, že nešihlá nikdo z nich a že nechápe, proč se tak dětské zdálo (nicméně pak řekla, že děti mají širší kořen nosu a že to pak někdy svádí k tomu myslet si, že dítě šilhá atd.)
U Filípka se ji u jednoho očička zdál lehoučký astigmatismus - nicméně řekla, že oko se stále vyvíjí a že to zatím není nic co by se muselo léčit, že je to jen na sledování. U Kristýnky zas viděla, že očko má jen dvě dioptrie a mělo by mít tři v tomto věku a že je možné, že v budoucnu může bbýt krátkozraká, ale nemusí ...takže taky jen sledování. K oboum do papírů napsala, že nešilhají - jsem zvědavá co na to řekne dětská.
Odpovědět